Revista care te menține sănătos

Știri

Molecula care ar putea trata astmul alergic

30 mai 2014
Share

Astmul este o afectiune cronica ce presupune ingustarea cailor respiratorii. Persoanele care au astm sunt mai sensibile la alergenii din mediul inconjurator precum polenul, praful, fumul etc. Aproximativ 60% dintre cazurile de astm rezulta in urma alergiilor.

Astmul nu poate fi tratat, insa pacientii pot gestiona simptomele afectiunii cu ajutorul diverselor tratamente. Potrivit celor mai recente cercetari in domeniu, se pare ca astmul alergic ar putea fi tratat. Cu ajutorul soarecilor de laborator, oamenii de stiinta au descoperit ca o molecula sintetica ar putea impiedica celulele T sa porneasca un atac astmatic.

Echipa de specialisti a descoperit ca un monozaharid blocheaza comunicarea dintre o proteina si o molecula ce o protejeaza. Fie ca este administrata intravenos sau prin inhalare, echipa a constatat ca molecula a redus pur si simplu simptomele astmului la soareci, inclusiv inflamatia, ingustarea cailor respiratorii etc. Se pare ca persoanele care locuiesc in mediul urban sunt mai predispuse la a dezvolta astm alergic, dar si alte afectiuni inflamatorii.

Ruxandra Raica

Sursa: Medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.