Revista care te menține sănătos

Știri

Celulele stem pot fi recoltate acum si in Romania din tesutul placentar

13 mai 2014
Share

Una dintre cele mai mari banci europene de celule stem, Cold Blood Center, a lansat in Romania cel mai complex produs existent pe piata celulelor stem. Este vorba de CBC RED DIAMOND, care presupunea recoltarea de celule stem din tesutul placentar. Pana acum, la noi in tara, celulele stem erau recoltate doar prin procesarea sangelui si a cordonului ombilical.  

Importanta acestei proceduri de recoltare vine din faptul ca celulele stem derivate din placenta au o mai mare capacitate de multiplicare si de diferentiere celulara, spre deosebire de cele adulte, ajutand la vindecarea multor boli care nu au alt remediu: ciroza, hepatita, boli cardiace, diabet, Alzheimer etc.

     „Daca celulele stem reprezinta sansa la viata, placenta reprezinta copacul vietii. Posibilitatea recoltarii si depozitarii de tesut placentar constituie un pas important pe scara evolutiei medicinei regenerative, care, speram noi, va creste calitatea vietii”, a declarat Directorul Medical Cord Blood Center Group, Speranta Arciudean.

      Detalii despre pachetul de celule stem Cord Blood Center Red Diamond, puteti gasi aici.

Text: Bianca Badescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.