Revista care te menține sănătos

Știri

Campanie pentru promovarea sanatatii inimii de Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale

9 mai 2014
Share

Anual, pe data de 11 mai, se sarbatoreste Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale, eveniment ce are drept scop atragerea atentiei asupra riscurilor pe care le implica tensiunea arteriala crescuta – cel mai raspandit factor de risc cardiovascular din lume – si promovarea unui stil de viata sanatos. Campania vizeaza ameliorarea starii de sanatate a romanilor, prevenirea bolilor cardiovasculare si scaderea mortalitatii cauzate de acestea.

 

Cu aceasta ocazie, pe 11 mai se vor organiza in Piata Mare din Sibiu evenimente dedicate publicului larg, in cadrul carora persoane care sufera de HTA vor distribui materiale informative si vor masura tensiunea arteriala celor care doresc.

Statisticile arata ca, la nivel mondial, pana la varsta de 50 de ani, 1 din 5 oameni are hipertensiune arteriala, dupa 50 de ani – 1 din 3, iar dupa 65 de ani – 2 din 3. La nivel national, exista peste 5 milioane de hipertensivi. Hipertensiunea arteriala duce la imbatranirea vaselor si la suprasolicitarea inimii, cele mai importante complicatii ale acestei afectiuni fiind insuficienta cardiaca, angina pectorala, infarctul, accidental vascular cerebral, insuficienta renala.    

Oana Anghel

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.