Revista care te menține sănătos

Știri

Cafeaua reduce riscul de cancer la ficat?

28 aprilie 2014
Share

Cercetatorii sustin ca au descoperit inca un motiv pentru care ar trebui sa iubim cafeaua. Se pare ca licoarea magica ar putea minimiza riscul de cancer la ficat, dupa spusele specialistilor. Expertii de la Asociatia Americana de Cancer a Cercetatorilor din San Diego au pornit un studiu in anul 1990 si au chestionat 180.000 de adulti cu privire la obiceiurile de viata, dar si la consumul de cafea.

 

Apoi, voluntarii au fost urmariti de-a lungul unei perioade de 18 ani. Pana la momentul actual, doar 498 de persoane au dezvoltat carcinom hepatocelular, cel mai comun tip de cancer la ficat. Persoanele care consumau trei cesti de cafea pe zi prezentau un risc cu 29% mai mic de a reduce cancerul la ficat, comparativ cu cele care consumau sase cesti pe saptamana. Pe langa cancerul la ficat, cafeaua ar putea fi legata de un risc redus al cancerului la gat, cancer colorectal, cancer de prostata, cancer endometrial etc. Responsabili de acest lucru ar fi chiar antioxidantii, polifenolii si cofeina, avand efect si asupra enzimelor ficatului.

Ruxandra Raica
Sursa: everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.