Revista care te menține sănătos

Știri

Problemele de somn si riscul de osteoporoza

23 aprilie 2014
Share

Persoanele care sufera de apnee de somn, o tulburare comuna, ar putea prezenta un risc crescut de osteoporoza, sugereaza un nou studiu. Apneea de somn cauzeaza intreruperi scurte ale respiratiei in timpul somnului, iar netratata, poate creste riscul bolilor de inima, atacului de cord si accidentului vascular cerebral. Aceste intreruperi pot afecta mai multe sisteme ale organismului, inclusiv sistemul osos.

Pentru ca apneea de somn priveaza periodic corpul de oxigen, creste si riscul de osteoporoza prin subtierea oaselor. Aceasta conditie poate conduce la fracturi osoase si la reducerea calitatii vietii. Expertii au analizat datele medicale provenite de la 1.400 de femei diagnosticate cu apnee de somn si s-a observat ca acestea erau de 2,7 ori mai predispuse riscului de a fi diagnosticate cu osteoporoza. Asadar, atunci cand o persoana este diagnosticata cu apnee de somn, este foarte important sa fie monitorizata starea generala de sanatate.

 

Ruxandra Raica
Sursa: everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.