Revista care te menține sănătos

Știri

O noua tehnica va permite schimbarea culorii ochilor

18 aprilie 2014
Share

O noua tehnica dezvoltata de catre un chirurg francez va putea permite schimbarea culorii ochilor. Potrivit Top Sante, medicul Francis Ferrari este cel care a realizat o operatie de tratare a presbiopiei si un tatuaj al corneei. Operatia de presbiopie a fost realizata cu ajutorul unui laser cu femtosecunde (a mia bilioana parte dintr-o secunda), iar in timpul acestei operatii a fost schimbata si culoarea ochilor. Cu ajutorul tehnicii numite Presbyring, chirurgii trateaza presbiopia prin crearea unui mic ax vizual cu ajutorul laserului.

In inelul respectiv se injecteaza un pigment negru ce permite imbunatatirea vederii la apropiere, fara a afecta vederea la distanta. Plecand de la aceasta tehnica, medicul Ferrari a utilizat coloranti medicali care pot fi folositi pentru corneea umana, esentiali pentru repararea cromatica la nivelul pielii. Dupa ce medicul a testat procedura pe un ochi provenit de la un animal, a operat pacienta de presbiopie si a utilizat un pigment verde. Pacientei i s-a facut anestezie locala iar interventia a durat aproximativ 30 de minute.

 

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.