Revista care te menține sănătos

Știri

Intoleranta la gluten ar putea fi tratata

10 aprilie 2014
Share

In zilele noastre, din pacate, nu exista niciun tratament impotriva intolerantei la gluten. Insa, in curand, acest lucru ar putea fi posibil deoarece o proteina ar putea aduce o imbunatatire vietii persoanelor afectate de aceasta boala autoimuna. Cercetatorii francezi, canadieni si elvetieni au descoperit rolul proteinei numite elafin. Aceasta molecula ar putea proteja reactiile inflamatorii legate de intoleranta la gluten.

Boala celiaca sau intoleranta la gluten da peste cap, la propriu, viata persoanelor afectate de ea. Persoanelor intolerante la gluten le este imposibil sa consume produse care contin gluten fara a avea dureri abdominale cronice, crampe si diaree. La originea acestei boli gasim o proteina incapabila sa descompuna corect glutenul. Aici intervine molecula numita elafin. Aceasta interactioneaza cu proteina responsabila de descompunerea glutenului. Cercetatorii au reusit sa dezvolte o bacterie probiotica capabila sa conduca molecula catre mucoasa intestinala a soarecilor de laborator. La acestia din urma s-a diminuat semnificativ raspunsul inflamator.

 

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.