Revista care te menține sănătos

Știri

De ce e important sa consumam peste

4 aprilie 2014
Share

Cauza majoritatii bolilor este aciditatea din corp, de aceea este bine ca oamenii sa manance alimente alcaline, iar pestele este o proteina de calitate, cu multi nutrienti si putine calorii. Apoi, principalul avantaj al consumului de peste il reprezinta grasimile din seria acizilor grasi esentiali Omega-3. Acestia se gasesc mai ales in macrou, hering, somon, cod, ton, sardine.

Potrivit studiilor de specialitate, creierul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie, iar buna lui functionare depinde intr-o oarecare masura de aportul de fosfor si, implicit, de consumul de peste, a explicat tehnicianul nutritionist Alexandra Iliuta, cu ocazia finalizarii campaniei „Saptamana pestelui”. Consumul de peste scade riscul de afectiuni cardiovasculare. Romania ocupa locul 4 in lume in ceea ce priveste incidenta bolilor de inima, iar acest lucru are legatura si cu lipsa pestelui de pe masa romanilor.

Datorita continutului mare in calciu, vitamina D si fosfor, care impreuna au efect mult mai puternic, pestele consumat in mod regulat are capacitatea de a preveni osteoporoza. In acest caz, tehnicianul nutritionist recomanda in special somonul si sardinele. Este bine ca fructele de mare, racii si homarii sa fie consumati pentru a preveni si trata disfunctiile erectile! In cazul persoanelor anemice, se recomanda pestele spada sau cel oceanic, iar pacientilor cu hipotiroidism le sunt indicate si algele marine. In ceea ce priveste alimentatia copilului, pestele poate fi introdus inca de la varsta de 6 luni, conditia fiind ca pestele sa fie proaspat si facut la abur, la cuptor, evitand prajitul.

Cristina Ionescu

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.