Revista care te menține sănătos

Știri

Autismul, rezultatul unor anomalii ce pot aparea in timpul formarii cerebrale a fetusului

1 aprilie 2014
Share

Dezorganizarea arhitecturii cerebrale ar putea explica aparitia autismului, potrivit oamenilor de stiinta. Pentru prima data, cercetatorii au identificat o leziune a creierului care s-ar afla la baza acestei tulburari. Dezvoltarea creierului fetusului in timpul sarcinii include formarea unui cortex compus din sase straturi distincte de neuroni. La majoritatea copiilor care sufera de autism s-au descoperit anomalii in ceea ce priveste dezvoltarea straturilor corticale. Prin intermediul acestor descoperiri, autismul ar putea fi identificat intr-un stadiu incipient.

Oamenii de stiinta au analizat esantioane de tesut cerebral post-mortem, provenite de la 11 copii autisti cu varste de la 2 la 15 ani in momentul decesului. Probele au fost comparate cu cele provenite de la un grup de control format din alti 11 copii care nu sufereau de autism. La 91% dintre copiii cu autism cele sase straturi ale cortexului cerebral erau intrerupte, fata de 9% in ceea ce priveste celalalt grup. Aceasta este o diferenta fundamentala deoarece regiunile creierului implicate codifica functiile sociale, emotiile, comunicarea si limbajul. Si exact aceastea sunt problemele cu care se confrunta copiii autisti.

 

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.