Revista care te menține sănătos

Știri

„Hormonul dragostei” ar putea lupta impotriva anorexiei

28 martie 2014
Share

Un hormon eliberat atunci cand doua persoane se saruta ar putea lupta impotriva anorexiei. Oxitocina reduce obsesiile nesanatoase legate de alimentatie si greutatea corporala si ii determina pe anorexici sa se detaseze de emotiile negative, sustin cercetatorii. Un spray pe baza de oxitocina ar putea fi utilizat ca tratament in urmatorii ani.

Din pacate, nu exista medicamente care sa trateze astfel de tulburari ce pun viata in pericol, iar uneori consilierea de specialitate nu este suficienta. Cercetatorii britanici si sud-coreeni au testat oxitocina, care este eliberata in timpului actului sexual, la nastere, in timpul alaptarii, sub forma unui spray nazal. Astfel, se pare ca persoanele anorexice s-au concentrat mai putin asupra pozelor cu produse alimentare. Cunoscut drept „hormonul dragostei”, oxitocina a modificat raspunsurile pacientilor anorexici la imagini care prezentau fete furioase, dezgustate etc.

Cercetarile au aratat ca oxitocina reduce tendintele inconstiente ale pacientilor anorexici de a se concentra asupra formei corpului, produselor alimentare, emotiilor negative etc.

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.