Revista care te menține sănătos

Știri

O noua terapie impotriva SIDA?

11 martie 2014
Share

Cercetatorii americani sunt pe punctul de a descoperi o noua pista in ceea ce priveste boala numita SIDA. Ei au reusit sa modifice genetic celulele imune a 12 pacienti infectati cu virusul HIV, pentru a crea rezistenta naturala impotriva virusului.

Aceste celule modificate au fost injectate in corpul pacientilor, reducand incarcatura virala (cantitatea de virus prezenta in organism), in timp ce s-a redus tratamentul cu antiretrovirale.

Acest studiu demonstreaza ca este posibil sa se modifice in siguranta si in mod eficient celulele imune, limfocitele T (ce joaca un rol important in sistemul imunitar) ale unui pacient seropozitiv pentru a crea o rezistenta naturala impotriva virusului HIV. Echipa de cercetatori a tratat 12 pacienti cu o perfuzie cu 10 miliarde de celule T modificate genetic, intre mai 2009 si iulie 2012. Sase dintre acestia au incetat sa mai ia antiretrovirale timp de 12 saptamani, dupa prima luna de la administrarea perfuziei, in timp ce alti sase au continuat tratamentul. Incarcatura virala a scazut la acesti pacienti in mod semnificativ, inclusiv la pacientii care au incetat sa mai ia antiretrovirale. Aceasta terapie incurajeaza lupta impotriva SIDA.

Ruxandra Raica
Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.