Revista care te menține sănătos

Știri

Copilul cu strabism, ideal sa fie tratat pana la 6 ani

10 martie 2014
Share

Strabismul este o afectiune oftalmologica frecventa mai ales in randul copiilor. Pentru a reduce riscul unor complicatii si pentru a le pune un diagnostic precoce care poate ajuta la recuperarea rapida a vederii e nevoie ca cei mici sa fie consultati la timp.

Potrivit prof. univ. dr. Monica Pop, managerul Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice, ochiul deviat are nevoie de o lentila corectoare. In cazul in care copilul nu primeste lentila la timp, creierul sterge imaginea si complica afectiunea. De aceea, strabismul trebuie tratat, iar vederea trebuie recuperata pana la varsta de 6 ani. In caz contrar, este condamnat pentru tot restul vietii, fiindca nu va putea practica o serie de meserii (de exemplu, in politie, in armata etc.) unde se cere o vedere egala la ambii ochi. Intrucat fiecare copil este unic, si tratamentul poate fi diferentiat: unele mijloace terapeutice includ purtarea ochelarilor, altele ocluzarea ochiului, tratament chirurgical si exercitii ale globului ocular.

In plus, dr. Monica Pop atrage atentia cu privire la eliminarea motivului pentru care a aparut strabismul. Caci multe persoane fac greseala de a renunta la ochelari dupa ce isi recapata aspectul fizic, insa in multe dintre aceste cazuri boala revine. De aceea, trebuie urmat intocmai sfatul medicului.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.