Revista care te menține sănătos

Știri

Bolile cerebrovasculare, aproape egale ca numar cu cele coronariene

5 martie 2014
Share

Bolile cerebrovasculare si cele coronariene sunt aproape la egalitate ca numar de cazuri si reprezinta principala cauza de mortalitate in Romania. Mai exact, 52% din numarul total de decese inregistrate in tara noastra sunt provocate de aceste doua patologii, a declarat prof. univ. dr. Ovidiu Bajenaru, presedinte de onoare al Societatii de Neurologie din Romania, in cadrul Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile, editia a treia.

Potrivit specialistului, reducerea mortalitatii prin bolile cerebrovasculare se poate realiza doar prin intermediul unui sistem medical care inseamna, in egala masura: medici si un complex de factori si decizii coordonate structurilor guvernamentale. De asemenea, un rol important in prevenirea afectiunilor cerebrovasculare, a bolilor cronice netransmisibile in general, il are educatia si sistemul de invatamant. Doar asa pot fi salvate cat mai multe vieti.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.