Revista care te menține sănătos

Știri

Lumina albastra combate oboseala

4 martie 2014
Share

Daca va simtiti obositi si aveti probleme cu mentinerea concentrarii la serviciu, nu va faceti probleme. Pentru a ajuta la combaterea oboselii, un nou studiu sugereaza ca expunerea la lumina albastra (lungime de unda scurta) poate imbunatati imediat performantele si chiar vigilenta.

Studii anterioare au demonstrat ca lumina albastra imbunatateste vigilenta pe timp de noapte, dar noile date demonstreaza ca aceste efecte se pot extinde si ziua. Abilitatea luminii de culoare albastra de a influenta mintea si organismul este din ce in ce mai apreciata. Lumina albastra este utilizata pentru a trata tulburarile afective sezoniere. Un grup de voluntari a fost expus atat la lumina verde, cat si la lumina albastra pe timp de zi. Participantii au fost apoi rugati sa spuna cat de obositi s-au simtit si au fost testati pentru a li se masura timpul de reactie. Asadar, s-a descoperit ca expunerea la lumina albastra ar putea imbunatati performantele la serviciu si eficienta.

Ruxandra Raica

Sursa: naturalnews.com 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.