Revista care te menține sănătos

Știri

Ochelari pentru detectarea celulelor canceroase

4 martie 2014
Share

Ochelarii high-tech dezvoltati de o echipa de experti de la Universitatea din Washington i-ar putea ajuta pe chirurgi sa observe mai bine celulele canceroase, care vor capata o culoare albastra si vor straluci. Ochelarii, care nu au primit inca un nume, au fost utilizati deja in timpul unei interventii chirurgicale.

Celulele canceroase sunt foarte dificil de observat, chiar si atunci cand sunt marite foarte mult cu ajutorul microscoapelor. Ochelarii sunt special conceputi sa-i ajute pe medici sa distinga celulele canceroase de cele sanatoase, astfel incat cele canceroase sa fie indepartate complet. Ochelarii incorporeaza o tehnologie video personalizata, un display care se monteaza pe cap si un agent molecular care se lipeste de celulele canceroase si care le face sa straluceasca atunci cand sunt privite prin intermediul acestor ochelari. In studiile pilot realizate pe soarecii de laborator, cercetatorii au utilizat un agent de contrast aprobat. Cand agentul este injectat in tumora, celule canceroase stralucesc si astfel sunt mai usor de vazut cu ajutorul ochelarilor si cu lumina speciala.

Ruxandra Raica

Sursa: sciencedaily.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.