Revista care te menține sănătos

Știri

Iaurtul fara grasimi, benefic contra diabetului tip II?

3 martie 2014
Share

Persoanele care vor sa evite pe cat posibil aparitia diabetului tip II ar trebui sa consume iaurt cu un aport scazut de grasimi, avertizeaza cercetatorii britanici. Consumul de iaurt poate reduce riscul dezvoltarii diabetului tip II cu aproximativ 28%. In plus, alimentele fermentate ar putea reduce riscul cu aproximativ 24%.

Iaurtul ar trebui sa faca parte din dieta fiecarei persoane, deoarece produsele lactate sunt bogate in calciu, magneziu, vitamina D, precum si in acizi grasi benefici. Mai mult, produsele lactate fermentate prezinta si beneficii in ceea ce priveste anumite tipuri de vitamina K si bacterii probiotice. Microbii din intestin joaca un rol important in dezvoltarea diabetului tip II, inflamatiei, precum si altor boli. Alimentele fermentate contin bacterii probiotice benefice pentru tractul gastrointestinal.

In urma studiului s-a descoperit ca produsele lactate fermentate, scazute in aportul de grasimi, reduc riscul de diabet cu pana la 24%. Cand expertii au analizat in mod special consumul de iaurt, riscul de diabet tip II a fost redus cu pana la 28%. Unul dintre factorii de risc in ceea ce priveste diabetul tip II este obezitatea, iar exercitiile fizice si dieta ajuta la prevenirea acestei afectiuni.

Ruxandra Raica

Sursa: webmd.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.