Revista care te menține sănătos

Știri

Botoxul injectat in stomac va ajuta sa slabiti

3 martie 2014
Share

Tratamentul deja foarte cunoscut impotriva ridurilor, botoxul, este in curs de testare in Norvegia, ca o modalitate de a trata obezitatea. Atunci cand este injectat in muschii peretului stomacului, incetineste viteza cu care alimentele „calatoresc” prin stomac, iar acest lucru ii determina pe pacienti sa experimenteze acea senzatie de satietate pentru o perioada mai lunga, astfel incat sa manance mai putin.

Studiile realizate pe animalele de laborator au aratat ca aceasta varianta ar putea reduce greutatea cu pana la o treime in cinci saptamani. Spre deosebire de efectele secundare ale operatiilor chirurgicale, cum ar fi bypassul gastric, botoxul este minim invaziv si reprezinta o varianta mult mai ieftina. Tratamentul este bazat pe toxina produsa de bacteria Clostridium botulinum si actioneaza prin blocarea semnalelor de la nervi catre muschi, reducand contractiile musculare. Expertii sustin ca botoxul incetineste viteza cu care alimentele aluneca spre stomac cu aproximativ 50%.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.