Revista care te menține sănătos

Știri

Spalati-va pe maini de orice… vina!

18 februarie 2014
Share

Daca va simtiti vinovati de un anumit lucru pe care l-ati facut, cea mai buna solutie este sa va spalati pe… maini, la propriu, sau cel putin asta sugereaza cercetatorii de la Universitatea din Louvain, Belgia, si de la Universitatea de Stat din Ohio, Statele Unite ale Americii. Metoda este una cel putin ciudata, insa prezinta mai multe avantaje. Cercetatorii au demonstrat ca sentimentul de culpabilitate este redus atunci cand ne spalam pe maini, insa, din pacate, generozitatea este diminuata.

65 de persoane participante la studiu, care frecventau o biblioteca, si-au exprimat in scris actiunile rele comise fata de cei apropiati. Apoi, cei 65 de participanti au fost impartiti in trei grupe. Primul grup s-a sters pe maini cu servetele, cel de-al doilea s-a uitat la un filmulet ce infatisa o persoana care se spala pe maini, iar persoanele din ultimul grup au vizionat un film cu o persoana care isi plimba mainile pe o tastatura. Apoi, voluntarii au fost rugati sa completeze un chestionar si sa-l trimita prin curier peste 3 saptamani. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca oamenii care se stersesera pe maini si vizionasera filmuletul cu persoana care se spala pe maini se simteau mai putin vinovati. Explicatia ar fi aceea ca atunci cand o persoana se simte vinovata, face anumite actiuni prosociale pentru a se debarasa de vinovatie.

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.