Revista care te menține sănătos

Știri

Vitamina C cu administrare intravenoasa sporeste efectul chimioterapiei

11 februarie 2014
Share

Un nou studiu sugereaza faptul ca administrarea intravenoasa a unor doze mari de vitamina C alaturi de tratamentul chimioterapeutic obisnuit ar putea ucide celulele canceroase si in acelasi timp ar putea reduce efectele secundare toxice ale chimioterapiei. Expertii au descoperit ca prin administrarea de vitamina C s-a redus dezvoltarea cancerului ovarian la pacientii care se confruntau cu aceasta afectiune.

 

Spre deosebire de vitamina C care se administreaza oral, vitamina C cu administrare intravenoasa lupta impotriva celulelor canceroase, fara a afecta tesuturile normale. Pentru a se ajunge la aceste concluzii, echipa de cercetatori a recrutat 27 de paciente care sufereau de cancer ovarian, in stadiile trei si patru. Timp de 5 ani, pe langa tratamentul obisnuit, li s-a administrat si vitamina C, iar rezultatele au aratat ca efectele secundare ale chimioterapiei (toxicitatea) erau mult mai mici. La nivel molecular, vitamina C prezenta in lichidul din jurul celulelor tumorale stimuleaza formarea de peroxid de hidrogen, care ucide celulele canceroase.

Ruxandra Raica

Sursa: medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.