Revista care te menține sănătos

Știri

Pudra de cacao si spirulina previn dementa senila?

10 februarie 2014
Share

Daca sunteti una dintre persoanele care consuma atat pudra de cacao, cat si spirulina, ar trebui sa luati in considerare faptul ca va protejeaza impotriva declinului cognitiv, precum si a altor forme de dementa, cum ar fi Alzheimer. In plus, efectele cardiovasculare sunt de luat in seama.

Reprezentantii spitalului Oasis of Hope, Tijuana, Mexic, au examinat mai multe studii si au concluzionat ca pudra de cacao reduce hipertensiunea arteriala. In urma cu un an, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor a confirmat ca ciocolata neagra si produsele din cacao promoveaza sanatatea cardiovasculara. Spirulina reduce markerii inflamatori datorita nivelului de ficocianobilina, un inhibitor al stresului oxidativ celular. Cacaua, bogata in antioxidanti, incurajeaza productia de oxid nitric ce sporeste flexibilitatea vasculara si este benefica la nivelul arterelor si vaselor de sange din creier. Flavonoizii din cacao imbunatatesc memoria si functia cognitiva.

 

Ruxandra Raica
Sursa: naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.