Revista care te menține sănătos

Știri

Apa de gura creste riscul de AVC si de infarct miocardic?

4 februarie 2014
Share

Apa de gura ar putea reprezenta o amenintare pentru sanatate, crescand riscul de infarct miocardic si accident vacular cerebral (AVC), avertizeaza oamenii de stiinta. Se pare ca acest produs ar putea omori bacteriile benefice care ajuta vasele de sange sa se relaxeze. Astfel, creste tensiunea arteriala. In cadrul unui studiu s-a analizat tensiunea arteriala a 19 voluntari sanatosi care au utilizat apa de gura de doua ori pe zi.

Tensiunea arteriala a crescut astfel intre 2 si 3,5 unitati. Efectul a aparut intr-o singura zi de la utilizarea apei de gura. Se pare ca apa de gura antiseptica ucide bacteriile bune care contribuie la mentinerea unui nivel sczut al tensiunii arteriale, si care sunt esentiale pentru ca vasele de sange sa se dilate in mod corespunzator. Cu toate acestea, nu toate apele de gura contin substanta responsabila de acest lucru, numita clorhexidina. Asta nu inseamna ca, daca aveti infectii dentare sau probleme la nivelul gingiilor nu mai trebuie sa utilizati apa de gura, ci doar sa consultati etichetele.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.