Revista care te menține sănătos

Știri

Alcoolul: factor de risc in cazul cancerului de piele

31 ianuarie 2014
Share

Un studiu publicat in British Journal of Dermatology indica faptul ca alcoolul reprezinta un factor de risc in ceea ce priveste cancerul de piele. De fapt, combinatia dintre consumul de alcool si expunerea la soare este mai mult decat nociva pentru piele, mai ales atunci cand nu se utilizeaza creme cu protectie solara. Un pahar de bautura alcoolica pe zi este suficient pentru a creste riscul cancerului de piele cu 20%.

Pericolul este direct proportional cu consumul de alcool. Persoanele care beau zilnic echivalentul a 50 g de etanol (substanta activa din alcool) sunt mai expuse riscului de melanom cu 55%. Alcoolul deterioreaza celulele deja afectate de soare si duce la aparitia cancerului de piele. Dupa ce este ingerat, etanolul creste sensibilitatea la razele ultraviolete. In prezenta razelor UV, consumul de alcool modifica imunocompetenta corpului, capacitatea de a produce un raspuns imun normal.

 

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.