Revista care te menține sănătos

Știri

Statul nu aloca fonduri suplimentare in 2014 pentru pacientii cu scleroza multipla

29 ianuarie 2014
Share

In ciuda faptului ca banii alocati pentru pacientii cu scleroza multipla sunt insuficienti, bugetul stabilit de Guvernul Romaniei pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pe aceasta zona a ramas in 2014 la aceeasi valoare ca si in 2013.

In conditiile in care suma alocata nu acopera in totalitate nici tratamentul pacientilor deja diagnosticati, se pune problema ce se va intampla cu persoanele care urmeaza sa fie diagnosticate cu aceasta afectiune? In prezent, pe lista de asteptare sunt deja 500 de pacienti.

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA) indeamna pacientii cu scleroza multipla si pe familiile acestora sa apeleze la ajutorul asociatiei pentru orice intrebari sau cereri legate de problemele cu care se confrunta in lupta cu aceasta afectiune, dar si pentru ajutor in parcurgerea pasilor necesari pentru obtinerea tratamentului.

„Adresam un indemn tuturor pacientilor cu scleroza multipla sa devina membri ai APAA si sa se adreseze asociatiei daca au nevoie de sustinere. Incepand cu anul acesta, ne propunem sa dezvoltam programe de informare si educare pe scleroza multipla, prin care sa oferim pacientilor consiliere de specialitate, acces la grupuri de suport si sprijin pentru ca acestia sa depaseasca mai usor problemele cu care se confrunta zi de zi din cauza bolii. In acelasi timp, ne propunem sa militam pentru drepturile pacientilor in fata decidentilor importanti”, a declarat Rozalina Lapadatu, Presedintele APAA.

Text: Bianca Badescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.