Revista care te menține sănătos

Știri

Lentilele de contact: ce riscam daca nu le ingrijim corect

28 ianuarie 2014
Share

In timp ce intre oftalmologi, opticieni si site-urile care ofera ochelari de vedere se poarta un continuu razboi, purtatorii lentilelor de contact au atins un numar record: circa 60 de milioane in intreaga lume. De aceea, Societatea Franceza de Oftalmologie si Asociatia Nationala pentru Imbunatatirea Vederii din Franta au comunicat cateva reguli elementare de utilizare si intretinere a acestor produse.

Potrivit specialistilor, nerespectarea regulilor de igiena poate duce la boli grave. Asa ca nu uitati sa urmati cu atentie instructiunile oferite de producator. Lentilele de contact trebuie reinnoite la recomandarea medicului in functie de tipul acestora (exista lentile de contact ce pot fi purtate o zi, doua saptamani sau o luna). In plus, nu trebuie ignorata senzatia de disconfort sau furnicaturi, moment in care e necesar sa se revina la purtarea ochelarilor, pentru a da astfel ragaz ochilor sa se odihneasca. In ceea ce priveste curatarea acestor produse, in momentul in care le achizitionati nu uitati sa intrebati si de solutiile de curatare specifice. In acest fel veti evita orice tip de infectie.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.