Revista care te menține sănătos

Știri

Fierul si cuprul in doze mari pot dauna ficatului

27 ianuarie 2014
Share

Atat fierul cat si cuprul sunt doua elemente necesare organismului si vitale in ceea ce priveste anumite procese pentru o stare buna de sanatate. Fierul, in special, este recunoscut pentru rolul sau in transportul oxigenului, in timp ce cuprul ajuta la reglarea proceselor la nivelul sistemului de reproducere, glandular si nervos. Cu toate acestea, fierul si cuprul sunt benefice daca sunt prezente in organism la un nivel scazut si daca sunt in echilibru.

Cercetatorii de la Institutul de Biochimie si Medicina Moleculara al Universitatii din Buenos Aires, Argentina, au efectuat un studiu pentru a determina toxicitatea acestor doua oligoelemente. Astfel, s-a descoperit ca fierul si cuprul pot crea daune oxidative la nivelul ficatului si pot creste ratele reactiilor radicalilor liberi, ce pot dauna altor organe si pot conduce la aparitia unor probleme de sanatate. Odata ce se atinge un nivel toxic, apare incidenta chemiluminiscentei la ficat – un semn al insuficientei hepatice. Alte studii anterioare au confirmat, de asemenea, toxicitatea excesului de fier si cupru. Tocmai de aceea trebuie sa fiti atenti la consumul de alimente si la suplimentele nutritive care contin fier si cupru, pentru a nu depasi doza recomandata.

 

Ruxandra Raica
Sursa: naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.