Revista care te menține sănătos

Știri

Un nivel ridicat de melatonina reduce riscul cancerului de prostata

21 ianuarie 2014
Share

Un somn bun si odihnitor i-ar putea proteja pe barbati impotriva cancerului de prostata, spun specialistii. Cei care prezinta un nivel crescut de melatonina (hormonul care regleaza somnul) sunt cu 75% mai feriti de riscul de a dezvolta o forma avansata a bolii, potrivit unui studiu in domeniu. Organismul uman produce melatonina atunci cand afara este intuneric. Melatonina ajuta la reglarea ciclului de somn si afecteaza mai multe functii legate de ritmul circadian.

Persoanele cu un nivel scazut de melatonina nu pot adormi si se trezesc adesea in toiul noptii. Privarea de somn precum si alti factori pot influenta nivelul secretat de melatonina, iar problemele de sanatate asociate cu acest fapt pot conduce la instalarea cancerului. In urma unui studiu realizat de catre expertii de la Scoala de Sanatate Publica Harvard, pe un numar de 928 de barbati din Islanda care au fost monitorizati pe o perioada de 7 ani, s-a ajuns la concluzia ca cei cu un nivel de melatonina ridicat erau mai feriti de riscul de cancer de prostata. Astfel, dupa cei 7 ani, 111 barbati au fost diagnosticati cu cancer de prostata, 24 prezentand o forma avansata a bolii.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.