Revista care te menține sănătos

Știri

Statul pe scaun, risc de deces pentru femei

21 ianuarie 2014
Share

Ati putea crede ca o vizita pe zi la sala de sport ar putea fi suficienta pentru a compensa orele petrecute lenevind in fata televizorului. Un studiu insa a descoperit ca femeile care petrec foarte mult timp stand pe scaun prezinta un risc mai mare de probleme de sanatate – indiferent de cat de mult sport fac. Femeile care sunt inactive mai mult de 11 ore pe zi sunt cu 12% mai predispuse sa sufere un deces prematur. De asemenea, sunt cu 27% mai predispuse riscului de a suferi un deces ca urmare a bolilor de inima si cu 5% sa sufere un deces ca urmare a cancerului.

Se presupune ca daca o persoana este activa fizic, acest lucru o va proteja. Exercitiile fizice insa nu va ajuta sa recuperati timpul petrecut la serviciu de exemplu, stand la birou, pe un scaun, timp de 8 ore pe zi sau chiar mai mult. Studiul publicat in Jurnalul American de Medician Preventiva a analizat 93.000 de femei aflate in perioada post-menopauzei timp de 12 ani. S-a descoperit ca prea mult timp petrecut stand pe scaun crestea riscul de deces chiar si atunci cand au fost luati in considerare factori precum sportul. Femeile incep sa piarda din masa musculara in jurul varstei de 35 de ani, schimbare care accelereaza menopauza. Statul la birou sau in fata televizorului face ca forta fizica sa fie recuperata mai greu, odata ce s-a pierdut.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.