Revista care te menține sănătos

Știri

Noi sperante de tratament in cazul hepatitei C

17 ianuarie 2014
Share

Tratamentul hepatitei C care utilizeaza in prezent o combinatie de trei medicamente permite vindecarea a 50-70% dintre pacienti. Pentru restul insa, ficatul continua sa se deterioreze, cu riscul aparitiei cirozei sau cancerului pe termen lung. Totusi, cercetarile in domeniu au condus la aparitia unor noi tratamente, medicamente care, daca vor fi administrate alaturi de cele deja existente, vor avea o rata de vindecare de 90%.

 

Toleranta scazuta la tratamentele care exista acum pe piata reprezinta o adevarata problema. Unul dintre medicamentele antivirale utilizate provoaca oboseala, insomnie, pierderea poftei de mancare etc. Tocmai de aceea, pacientii sunt nevoiti sa se retraga din activitatile sociale intre sase si opt luni de zile.

Cele doua medicamente noi ar putea avea efecte mai putin intense si nu este necesar sa fie asociate cu interferonul. Astfel, pacientii care sufera de hepatita C ar putea duce o viata normala. In urmatorii ani, numarul pacientilor vindecati ar putea creste, iar numarul deceselor legate de hepatita C ar trebui sa scada.

 

Ruxandra Raica
Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.