Revista care te menține sănătos

Știri

Testul care diagnosticheaza cancerul in cateva ore

13 ianuarie 2014
Share

Medicii ar putea diagnostica in curand cancerul in doar cateva ore, sustin oamenii de stiinta. A fost dezvoltat un nou test care poate indica cu exactitate tipul de cancer de care sufera pacientul, astfel incat tratamentul sa fie administrat imediat. Astfel, un simplu test ce utilizeaza spectometria imagistica permite expertilor sa analizeze mostrele de tesut cu ajutorul unui computer ce poate scana componentele chimice pentru a putea detecta prezenta cancerului.

Pe langa faptul ca pune un diagnostic, computerul poate stabili in aceeasi masura tipul de cancer. Descoperirea este una revolutionara deoarece, in loc de a defini tipurile de tesuturi prin structura lor, acestea pot fi definite prin compozitia chimica. Tehnica functioneaza prin deplasarea unui fascicul de-a lungul suprafetei unei probe de tesut care ofera apoi o imagine pixelata. Apoi, datele sunt procesate de computer si se pune diagnosticul. Bazele cercetarii au fost puse de expertii de la Imperial College London.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.