Revista care te menține sănătos

Știri

Socializarea mentine sanatatea

9 ianuarie 2014
Share

O viata sociala activa, petrecuta in jurul prietenilor, va poate mentine mai in forma decat orele in sir petrecute la sala de sport, arata un studiu american citat de Daily Mail. Conform cercetatorilor, socializarea si intalnirile cu prietenii ajuta la cresterea nivelului de grasimi „bune” in organism si duce la arderea caloriilor in exces.

Studiul a fost realizat pe cobai, insa viata petrecuta de acestia intr-un mediu stimulant din punct de vedere social a dus la pierderea unui procent de 50% din grasimea abdominala in interval de numai patru saptamani. De aceea, cercetatorii americani sustin ca este posibil sa slabim prin stimulare sociala. De asemenea, dr. Matthew During, coordonatorul studiului realizat de Ohio State University, avertizeaza si asupra riscului pentru sanatate pe care il ridica noile tehnologii de comunicare. Nu este vorba doar de un stil de viata sedentar si o dieta bogata in calorii, ci si de un deficit din ce in ce mai mare de implicare sociala si de comunicare fata in fata.

Cristina Ionescu

Sursa: DailyMail

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.