Revista care te menține sănătos

Știri

Vitamina E ajuta la reducerea declinului cognitiv?

7 ianuarie 2014
Share

Dozele de vitamina E ar putea ajuta persoanele cu Alzheimer sa-si pastreze independenta pentru mai mult timp, spun expertii. O cercetare recenta indica faptul ca suplimentele de vitamina E administrate in fiecare zi incetinesc declinul pacientilor cu pana la sase luni. Asta inseamna ca pacientii ar putea presta anumite activitati, precum gatitul, spalatul rufelor, mersul la cumparaturi pentru o perioada mai lunga de timp.

Vitamina E ar trebui administrata pacientilor cu forme usoare pana la moderate de Alzheimer.

Vitamina E este un antioxidant ce incetineste procesele care distrug celulele. 613 persoane au fost supuse unui test si au primit fie o doza zilnica de vitamina E, fie un tratament deja cunoscut impotriva Alzheimer, fie o combinatie intre cele doua, fie placebo. Timp de doi ani au fost urmarite schimbarile inregistrate in randul persoanelor care sufereau de o forma usoara sau moderata de dementa. Astfel, s-a descoperit ca pacientii care primisera vitamina E au prezentat un declin cognitiv mai lent cu 19%. Asadar, alfa-tocoferolul incetineste declinul mental si ajuta persoanele care sufera de Alzheimer sa traiasca mai mult si fara ajutor din partea celorlalti.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.