Revista care te menține sănătos

Știri

Primul device care trateaza migrenele a fost aprobat

19 decembrie 2013
Share

Stimulatorul magnetic transcranian Carena este primul dispozitiv medical pentru tratarea migrenelor cu aura care a obtinut acordul Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite ale Americii (FDA) pentru a putea fi vandut pe piata.

Migrenele afecteaza unul din zece oameni din intreaga lume, iar femeile sunt de trei ori mai susceptibile. Aproximativ una din trei persoane sufera de migrene cu aura – o perturbare senzoriala care precede durerile de cap in sine.

Pacientul tine dispozitivul cu doua maini indreptat spre zona din spate a capului. Atunci cand se apasa un buton, se elibereaza un puls de energie magnetica prin craniu in cortexul occipital. Ideea este ca, prin stimularea acestei parti a creierului, durerea fie se diminueaza, fie dispare. Device-ul este recomandat in cazul pacientilor peste 18 ani si nu trebuie utilizat decat o data pe zi. Pacientii care sufera de epilepsie nu trebuie sa-l foloseasca.

 

Ruxandra Raica
Sursa: medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.