Revista care te menține sănătos

Știri

Stiinta confirma: barbatii au auz selectiv

17 decembrie 2013
Share

Doamnelor, nu va infuriati prea tare atunci cand partenerii de viata nu aud ce le spuneti! Stiinta este de partea lor. Un studiu realizat de cercetatorii britanici si publicat in Hearing Journal arata ca barbatii poseda auz selectiv, reactionand la cuvinte relevante pentru mediul lor social, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii au alcatuit doua liste, pe una erau trecute cuvinte considerate relevante din punct de vedere social pentru barbati (de exemplu, bere si fotbal), iar alta pentru femei (printre cuvinte erau trecute inclusiv ciocolata si shopping-ul). Apoi, specialistii au combinat cuvintele intr-o lista unica, ce a fost citita in fata a 40 de barbati si a 40 de femei. In medie, barbatii si-au amintit corect mai multe cuvinte relevante pentru mediul social masculin, iar femeile, mai multe cuvinte relevante pentru mediul social feminin, a afirmat unul dintre cercetatori, John Phillips, medic ORL Fundatia Spitalului Universitar din Norfolk si Norwich.

 

Cristina Ionescu
Sursa: dailymail.co.uk

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.