Revista care te menține sănătos

Știri

Ne protejeaza sau nu laptele contra osteoporozei si fracturilor?

13 decembrie 2013
Share

Dupa ce ani la randul parintii, medicii si cadrele didactice le-au explicat copiilor si adolescentilor ca trebuie sa bea mult lapte pentru a avea oase puternice, un nou studiu realizat recent de cercetatorii de la Harvard a subminat acest principiu. Se pare ca un consum regulat de lapte nu protejeaza neaparat impotriva osteoporozei si fracturilor.

Cercetatorii au studiat incidenta fracturilor de sold in randul a 96.000 de persoane (dintre care 61.000 femei si 35.000 barbati), pe o perioada de 22 ani. Surpriza, insa! Asocierea dintre consumul ridicat de lapte si reducerea fracturilor nu a avut niciun fel de rezultate la femei, iar in randul barbatilor efectul este chiar negativ! Fiecare pahar cu lapte consumat in adolescenta creste riscul de fractura de sold cu 9%!

Fara a incuraja eliminarea produselor lactate din dieta, specialistii recomanda orientarea spre o gama mai larga de alimente, plus administrarea suplimentelor de calciu, explicand ca cele mai bune surse de calciu se gasesc in sardine, varza si fasole alba. Si, cel mai important lucru, fiti cat mai activi!

 

Cristina Ionescu
Sursa: Le Point

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.