Revista care te menține sănătos

Știri

Dismenoreea, combatuta cu ajutorul pilulei albastre?

13 decembrie 2013
Share

Pentru foarte multe dintre femei, crampele menstruale care apar in fiecare luna, senzatia de greata, diareea, ameteala reprezinta o adevarata problema. Potrivit cercetatorilor de la Colegiul de Medicina al Universitatii din Penn State, Statele Unite, un medicament comun utilizat pentru a trata disfunctia erectila ar putea fi benefic si in cazul femeilor.

Intr-un studiu recent, expertii au analizat efectele citratului de sildenafil in ceea ce priveste femeile cu dismenoree.

De obicei, medicamentele antiinflamatoare sunt cel mai des utilizate, insa expertii spun ca nu functioneaza in cazul tuturor femeilor, fiind asociate cu probleme la nivelul rinichilor si stomacului. Tocmai de aceea, au hotarat sa testeze pilula albastra, Viagra, pe un numar de 25 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani. S-a observat o atenuare a simptomelor dismenoreei ce afecteaza calitatea vietii in randul femeilor tratate pe baza citratului de sildenafil. Iata, asadar, ca pilula albastra nu mai este doar pilula barbatilor.

 

Ruxandra Raica
Sursa: medicalnewstoday.com

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.