Revista care te menține sănătos

Știri

Dieta viitorului tata, importanta pentru copil

12 decembrie 2013
Share

Studii anterioare au aratat ca alimentatia viitoarelor mame este foarte importanta. De data aceasta insa expertii sugereaza ca si dieta viitorilor tati ar trebui luata in calcul cand vine vorba de sanatatea copilului. Oamenii de stiinta de la Universitatea McGill din Canada spun ca barbatii care isi doresc sa conceapa copii sanatosi ar trebui sa fie foarte atenti la alimentele pe care le consuma, pentru ca o dieta nesanatoasa duce la deficitul de acid folic (vitamina B9), lucru raspunzator de aparitia malformatiilor.

Analizele cercetatorilor canadieni realizate pe soarecii de laborator au dezvaluit ca sperma transporta practic franturi de memorie in ceea ce priveste stilul alimentar al barbatului. Tocmai de aceea, este important ca tatii sa ia in calcul anumite obiceiuri nesanatoase, precum fumatul sau consumul de alcool, cu aceeasi seriozitate precum mamele. Viitorii tati ar trebui sa consume legume cu frunze verzi, suc de portocale etc.

Ruxandra Raica

Sursa: medicalnewstoday.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.