Revista care te menține sănătos

Știri

Consumul de nuci reduce mortalitatea cu 20%

11 decembrie 2013
Share

Potrivit unui studiu efectuat recent de catre cercetatori de la mai multe institutii din SUA si publicat in New England Journal of Medicine, consumul unui pumn de nuci, cel putin o data pe saptamana, reduce mortalitatea prin bolile cardiovasculare cu pana la 29% si mortalitatea prin cancer cu 11%.

Studiul a durat 30 de ani si a fost realizat pe 76.464 femei cu varste cuprinse intre 34 si 59 ani si 42.498 barbati cu varste intre 40 si 75 de ani. Niciunul dintre acestia nu avusese in familie antecedente de cancer, boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral, si nici nu suferea de aceste afectiuni la inceputul cercetarii. Participantii au trebuit sa completeze un chestionar cu privire la obiceiurile lor alimentare o data la doi ani, in care au fost intrebati cat de multe nuci consuma. Si, pe langa reducerea mortalitatii, s-a observat ca un consum regulat al acestora reduce si nivelul colesterolului „rau”, stresului oxidativ, inflamatiilor, adipozitatii si rezistentei la insulina.

 

Cristina Ionescu
Sursa: Salud.es

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.