Revista care te menține sănătos

Știri

Cum putem neutraliza pofta de dulciuri

10 decembrie 2013
Share

Veste buna pentru persoanele pofticioase! Potrivit nutritionistului britanic Mike McInnes, citat de dailymail.co.uk, mierea poate declansa modificari metabolice care neutralizeaza pofta de dulciuri. Se stie de multa vreme ca mierea este alternativa sanatoasa a zaharului, insa noutatea este ca aceasta poate „trata” pofta de dulciuri.

Pentru obtinerea acestui rezultat, cercetatorul Mike McInnes a descoperit ca zaharul trebuie inlocuit cu miere atat in timpul zilei (dimineata recomanda consumul unui pahar cu apa calda in care s-au adaugat doua lingurite cu miere), la indulcirea ceaiului si cafelei, cat si la gatit (intrucat mierea este de doua ori mai dulce decat zaharul), dar si seara, inainte de culcare, cand se recomanda consumul unei bauturi calde indulcite cu acest produs.

Potrivit nutritionistului britanic, desi in cele mai multe cure de slabire alimentele grase sunt considerate dusmanul numarul 1, tot mai multe cercetari au ajuns la concluzia ca principalul vinovat pentru obezitate este zaharul, fiecare gram de zahar consumat fiind metabolizat in doua grame de grasime corporala. Asadar, chiar daca nu este foarte strict in privinta grasimilor, interzice cu desavarsire zaharul si indulcitorii artificiali, inclusiv alimentele care contin zahar „ascuns”, pe care producatorii il folosesc la produse alimentare, cum ar fi pizza semipreparata sau sosurile pentru paste.

Printre recomandarile lui Mike McInnes, se mai numara si: renuntarea la alimentele bogate in sare, zahar si grasimi; alegerea carbohidratilor nerafinati (paine integrala, paste si orez brun); renuntarea la cartofi – indiferent de modul in care sunt preparati; consum de proteine la fiecare masa; fructe si legume cat cuprinde; consum de produse lactate nedegresate.

Cristina Ionescu

Sursa: dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.