Revista care te menține sănătos

Știri

Consumul de fructe si legume va face mai atragatori

5 decembrie 2013
Share

Noi cercetari realizate de specialisti indica faptul ca persoanele care consuma fructe si legume au o tenta aramie a pielii, care le face mai atragatoare. Daca nu va plac insa nici fructele, nici legumele, ar trebui sa stiti ca pana si o portie in plus ar putea face diferenta. Aceste descoperiri au fost realizate de expertii Universitatilor York, St. Andrews si Cambridge, care au pozat un numar de 20 de femei si barbati ale caror fotografii au fost ajustate pentru a crea diferite versiuni.

Intr-unul dintre seturile de imagini, fetele voluntarilor prezentau acea stralucire specifica unor persoane care consuma foarte multe fructe si legume, iar intr-un al doilea set de poze aveau tenul fara stralucire. Cercetari anterioare au aratat ca acest ton al pielii apare ca urmare a substantelor chimice din plante, numite carotenoide, pigmentii galbeni, portocalii si rosii din fructe si legume. Absorbite de catre organism si distribuite la nivelul pielii, confera acea nuanta usor aurie. Asadar, consumul de fructe si legume reprezinta o alternativa sanatoasa a bronzului.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.