Revista care te menține sănătos

Știri

Lumina albastra a smartphone-urilor, efect pozitiv asupra creierului?

27 noiembrie 2013
Share

Expertii au afirmat in ultimul timp ca lumina albastra perturba somnul, tocmai de aceea este indicat sa nu utilizam smartphone-urile sau alte gadgeturi inainte de a merge la somn, deoarece acest tip de lumina poate suprima productia de melatonina. Insa, potrivit unor studii recente, se pare ca lumina albastra poate ajuta creierul sa proceseze mai repede.

Cercetatorii de la Universitatea Mid Sweden, Suedia, au comparat efectul cofeinei si pe cel al luminii albastre asupra creierului si au constatat ca ambele au efecte pozitive.

Interesant este faptul ca persoanele expuse la lumina albastra s-au descurcat mai bine la testele functiilor cerebrale. Aceasta are potentialul de a influenta pozitiv o serie de setari pentru care functia cognitiva si vigilenta sunt importante. Desi este inofensiva pentru tesut, lumina albastra poate declansa in organism efecte biologice puternice. Tocmai de aceea, este utilizata si pentru o serie de tratamente medicale. De exemplu, expunerea timp de doua minute la lampa cu lumina albastra utilizata pentru albirea dintilor distruge bacteriile din saliva asociate cu respiratia urat mirositoare.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.