Revista care te menține sănătos

Știri

Injectia care ar putea vindeca insuficienta cardiaca

26 noiembrie 2013
Share

Insuficienta cardiaca, o afectiune care face foarte multe victime, ar putea fi vindecata printr-o simpla injectie care ar micsora inima, organul vital. Oamenii de stiinta au descoperit ca terapia cu gena SUMO-1 ar putea micsora inima marita, imbunatatind functia acesteia si crescand fluxul de sange. SUMO-1 este gena care lipseste in cazul pacientilor care sufera de insuficienta cardiaca, iar terapia cu aceasta gena ar putea imbunatati in mod semnificativ functiile unei inimi bolnave.

Deocamdata, nu s-a facut decat o serie de teste pe animale, rezultatele fiind pozitive. Insuficienta cardiaca se manifesta atunci cand inima nu mai pompeaza sange in mod adecvat. In Marea Britanie, de exemplu, afecteaza peste 750.000 de oameni, in special mai in varsta, si este responsabila de peste 140.000 decese anual. Din pacate, la ora actuala exista doar tratamente care amelioreaza afectiunea.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.