Revista care te menține sănătos

Știri

Sucurile dulci si acidulate, periculoase pentru creier?

26 noiembrie 2013
Share

Consumul regulat de sucuri acidulate care contin zahar ar putea aduce modificari semnificative la nivelul creierului. In urma unui studiu s-a constatat ca astfel de bauturi duc la hiperactivitate si altereaza sute de proteine din creier. Modificari cerebrale similiare au mai fost observate in cazul unor boli precum Alzheimer.

Pentru foarte multi dintre adulti, aceste bauturi reprezinta o cantitate importanta din aportul zilnic de calorii, insa pot aduce modificari comportamentale si nu numai.

Atunci cand va este sete, beti apa, pentru ca, altfel, va expuneti unor afectiuni precum diabetul, obezitatea, pancreatita, cancerul de prostata, chiar paralizia. Studiile realizate pe soarecii de laborator au inregistrat modificari in ceea ce priveste creierul rozatoarelor la un numar de aproximativ 300 de proteine. O alimentatie pe baza de zahar poate afecta atat creierul, cat si, desigur, talia.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.