Revista care te menține sănătos

Știri

Daca vreti sa slabiti, trebuie sa aveti acelasi orar de somn in fiecare zi

21 noiembrie 2013
Share

Daca vreti sa slabiti, insa nu sunteti adeptii mersului la sala de fitness, rezultatele unui nou studiu v-ar putea oferi o alternativa. Persoanele care se trezesc si merg la somn la aceleasi ore sunt mai slabe fata de acelea care au un somn neregulat. Cercetatorii au studiat mai mult de 300 de femei cu varste cuprinse intre 17-26 de ani pe parcursul mai multor saptamani si au descoperit ca acelea cu obiceiuri de somn asemanatoare in fiecare zi aveau mai putina grasime corporala.

Studiul indica faptul ca oamenii care dorm mai putin de 6,5 ore pe noapte sau mai mult de 8,5 ore prezinta un nivel mai ridicat de grasime in corp. Femeile cu o variatie a somnului de peste 90 de minute in timpul saptamanii prezentau un nivel mai ridicat de grasime corporala fata de acelea cu o variatie mai mica de 60 de minute. O calitate slaba a somnului poate afecta hormonii legati de apetit. Atunci cand ceasul biologic este dereglat, acest lucru poate avea un impact fiziologic. Cand oamenii insa se odihnesc foarte bine noaptea, prezinta un nivel mai mic al hormonului numit leptina, cu rol important in reglarea greutatii corporale. Din pacate insa, pentru multi dintre noi somnul odihnitor a ajuns sa fie doar o amintire.

 

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.