Revista care te menține sănătos

Știri

Testul care ar putea identifica tumorile agresive in cazul cancerului de prostata

7 noiembrie 2013
Share

Un nou test ce ar putea depista cancerul de prostata ar scuti foarte multi oameni de tratamentele inutile impotriva acestei afectiuni, tratamente care au anumite efecte secundare. Testul poate indica cu precizie tumorile mai putin nocive care nu trebuie indepartate prin interventie chirurgicala si care nu au nevoie nici de radioterapie.

Cancerul de prostata este cea mai comuna forma de cancer in randul barbatilor. Jumatate dintre acestia au un risc scazut de cancer de prostata fatal si foarte putin probabil ca acesta sa metastazeze.

Tocmai pentru ca nu exista teste eficiente, este destul de greu sa se faca distinctie intre tumorile mortale si cele mai putin daunatoare. Radioterapia poate provoca incontinenta urinara si infertilitate. Testul functioneaza prin analiza genetica a tumorii, practic a unei bucati. Pacientul primeste apoi un scor de la -3 la +3, care stabilieste agresivitatea tumorii. Intelegerea naturii tumorii ar scuti oamenii de tratamente inutile. Acest test este deocamdata analizat intr-un laborator din statul american Utah.

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.