Revista care te menține sănătos

Știri

De ce este bine sa invatam sa cantam la un instrument in copilarie

7 noiembrie 2013
Share

Daca aveti copii, atunci este neaparat nevoie sa-i indemnati sa mearga la cursuri de pian, vioara si asa mai departe, deoarece lectiile de muzica din copilarie mentin creierul si auzul ascutite la varste inaintate, potrivit unui nou studiu.

Chiar si adultii care nu au mai cantat la un instrument muzical de mai bine de 40 de ani pot resimti benficiile acestor lectii luate in copilarie. Astfel, importanta eductiei muzicale din copilarie poate fi observata cateva decenii mai tarziu.

Desi am fi tentati sa credem ca atunci cand o persoana surzeste acest lucru pleaca de la urechi, creierul ne ajuta, de asemenea, sa auzim clar. Expertii unei universitati din Statele Unite au analizat activitatea la nivelul creierului a 44 de persoane care care si-au petrecut copilaria studiind un instrument muzical. Cu cat petrecusera mai mult timp invatand sa cante la un anumit instrument, cu atat neuronii reactionau mai repede la zgomot, indiferent de instrument. Desi nu pare mult, chiar si o milisecunda este importanta, deoarece creierul este foarte sensibil si chiar in acest timp pot fi afectati milioane de neuroni. In plus, acest gest poate creste nivelul IQ-ului, avand beneficii la nivel emotional, cognitiv etc.

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.