Revista care te menține sănătos

Știri

Stangacii, mai predispusi la aparitia schizofreniei

1 noiembrie 2013
Share

Persoanele stangace sunt mai predispuse la a dezvolta tulburari psihotice precum schizofrenie, decat tulburari de dispozitie, sugereaza cercetarile. Un nou studiu a descoperit ca in randul persoanelor cu boli mintale stangacii sunt mai susceptibili de a suferi de tulburari psihotice. Oamenii de stiinta au examinat 107 pacienti si au descoperit ca schizofrenia era mai prevalenta in cazul stangacilor.

 

Un studiu anterior a aratat faptul ca femeile stangace se pot imbolnavi de cancer la san. Cercetatorii olandezi au descoperit ca femeile in perioada pre-menopauzei au mai multe sanse de a dezvolta cancer la san. O echipa de specialisti de la Centrul Medical Universitar din Utrecht, Olanda, sustine ca de vina ar fi expunerea la nivelurile ridicate de hormoni sexuali din uter, lucru ce poate induce utilizarea cu predilectie a mainii stangi provocand, de asemenea, schimbari la nivelul tesutului mamar. Alte studii au demonstrat ca persoanele stangace sunt mai predispuse la dislexie si anxietate.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.