Revista care te menține sănătos

Știri

Resveratrolul, eficient impotriva cancerului?

30 octombrie 2013
Share

Resveratrolul extras din struguri ar putea asigura un aport semnificativ in ceea ce priveste eficienta radioterapiei in tratarea tumorilor canceroase. In urma unui studiu realizat de catre cercetatorii Universitatii din Missouri, Statele Unite, pe celulele canceroase specifice melanomului s-a descoperit ca acest antioxidant contribuie la rezultate mai bune in urma radioterapiei ce foloseste radiatii pentru a distruge sau leza celulele tumorale.

Alaturi de radioterapie, resveratrolul ar putea accelera tratamentul celulelor canceroase. In urma studiului s-a descoperit ca asocierea dintre radioterapie si resveratrol ar distruge in proportie de 65% celulele canceroase. Resveratrolul este un polifenol intalnit in struguri, cu rol impotriva imbatranirii si cu efecte cardioprotectoare. Administrarea unei forme concentrate si suficiente de resveratrol ar putea reprezenta o modalitate eficienta impotriva mai multor tipuri de cancer. Un alt studiu este in desfasurare in Statele Unite si analizeaza efectele resveratrolului asupra bolii Alzheimer.

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.