Revista care te menține sănătos

Știri

Daca sunteti gravida, evitati alimentele din conserve

30 octombrie 2013
Share

Femeile insarcinate sunt sfatuite sa evite alimentele din conserve si apa din sticlele de plastic, mai ales daca acestea au fost lasate in soare, avertizeaza specialistii. Anumite substante chimice din compozitia materialelor din care sunt realizate recipientele amintite mai sus pot creste riscul de avort cu pana la 80%.

Acelasi sfat este oferit si barbatilor care incearca sa conceapa un copil, deoarece anumiti compusi pot afecta fertilitatea masculina cu pana la 20%. Noile cercetari realizate de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford, Statele Unite, au descoperit ca substanta dejà cunoscuta si numita bisfenol-A ar putea ameninta supravietuirea fatului, crescand dramatic riscul de avort spontan. Femeile ar trebui sa evite incalzirea mancarii in recipiente de plastic, deoarece substantele chimice se disperseaza mult mai repede la temperaturi ridicate. Desi nu putem evita in totalitate utilizarea unor astfel de recipiente, este important sa limitam expunerea.

Ruxandra Raica

Sursa: telegraph.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.