Revista care te menține sănătos

Știri

Nutrienti eficienti contra calvitiei

28 octombrie 2013
Share

Potrivit specialistilor, circa 20% dintre barbati incep sa iti piarda parul inainte de a implini varsta de 30 de ani. Pe langa materialul genetic, este bine de stiut ca un rol important in lupta cu aceasta problema o au si nutrientii. Iata ce ar trebui sa consume barbatii care se confrunta cu calvitia, potrivit medicului Alan Bauman.

  • Acizi grasi Omega-3

Acestia nu sunt buni doar pentru creier, ci si pentru par, caruia ii ofera elasticitate si rezistenta. Acizii grasi Omega-3 se gasesc in nuci, somon, ton, varza, ulei de rapita sau seminte de in.

  • Zinc

Zincul are rol si in reglarea hormonilor si in functionarea glandelor sebacee de la nivelul scalpului. De asemenea, el asigura refacerea tesuturilor degradate. Se obtine din: carne de vita, ficat de vitel, naut, germeni de grau, stridii.

  • Fier

Fierul (circa 70%) este implicat in productia de hemoglobina, substanta pigmentata care ajuta globulele rosii sa aduca oxigenul in toate celulele corpului. Se gaseste in: legume cu frunze verzi, cereale integrale, carne rosie sau carne de curcan, galbenus.

  • Magneziu

Este al patrulea cel mai abundent mineral din corp, iar unul dintre efectele secundare ale insuficientei de magneziu este pierderea parului. Ca sa preveniti problema, consumati cat mai des urmatoarele produse care contin aceasta substanta: migdale, spanac, caju, linte, orez brun.

  • Seleniu

Acesta stimuleaza foliculii de par si incurajeaza cresterea podoabei capilare. Poate fi luat din: nuci de Brazilia, ton, sardine si creveti.

  • Proteine si vitaminele A si C

In mare parte, parul este alcatuit din proteine, iar vitaminele A si C contribuie la productia de sebum, care previne ruperea parului. Proteinele se gasesc in: iaurtul grecesc, varza, alune, pui, curcan, galbenus, mazare sau tofu, iar vitaminele A si C in: broccoli, cartofi dulci, dovleac sau spanac.

Cristina Ionescu
Sursa: Business Insider

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.