Revista care te menține sănătos

Știri

Cum recunoasteti psoriazisul

25 octombrie 2013
Share

Intre 5,8 milioane si 7,5 milioane de oameni traiesc cu boala de piele numita psoriazis, iar aproape jumatate dintre acestea au forme grave pentru care primesc tratament. In prezent, tratamentele sunt mult mai eficiente si usor de utilizat, astfel ca daca semnele bolii sunt identificate din timp si se iau masuri, poate fi tinuta sub control.

Psoriazisul este de multe ori dureros. Pacientul prezinta mancarimi, pete rosii si inflamatii la nivelul pielii. De obicei, acestea sunt acoperite de celule moarte ale pielii, de culoare alba.

Exista cinci tipuri de psoriazis si este bine de stiut ca acesta poate aparea oriunde pe corp. Pana la 30% dintre persoanele cu psoriazis vor dezvolta artrita psoriazica, o conditie comuna dureroasa, in care zonele afectate sunt inflamate si rigide.

In mare parte, psoriazisul este o afectiune mostenita, care implica mai multe gene si, eventual, este influentata si de mediu. Afectiunea poate fi declansata de stres, de diverse traumatisme ale pielii sau rani: cum ar fi arsurile solare, unele medicamente sau infectii streptococice.

Deoarece psoriazisul se manifesta pe piele, are un impact psihologic profund asupra persoanelor afectate.

 

 

Cristina Ionescu

Sursa: Health.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.